Případová studie
Nová linka na výrobu formového chleba pro Východní Evropu
Zadání:
Od našeho zákazníka jsme dostali zadání pro stavbu plně automatizované linky pro výrobu formových chlebů ve 3 různých formách, o různém objemu a počtu kusů.
Kapacita linky: až 1400 chlebů / hodina
3 druhy forem
Forma číslo 1:
hmotnost chleba 0,4 kg
počet chlebů ve formě 5ks
245 forem / hodina
Forma číslo 2:
hmotnost chleba 0,5 kg
počet chlebů ve formě 4ks
250 forem / hodina
Forma číslo 3:
hmotnost chleba 0,4 kg
počet chlebů ve formě 5ks
225 forem / hodina
Analýza + návrh řešení
Na základě podkladů jsme vypracovali analýzu a návrh řešení pro optimální velikost linky a dosažení maximální efektivity. Výpočty nám ukázaly, kde jsou slabá místa a kde naopak lze provést optimalizaci. Díky tomuto postupu jsme mohli navrhnout systém pro automatizované vyjímání chleba z forem s vykládáním pouze z jedné formy nikoliv z více forem současně. Při odběru z více forem současně totiž vrůstají rizika špatného upnutí a následného zastavení linky.
Analýza ve spojení s našimi zkušenostmi rovněž ukázala, že formy bývají občas špatně vyčištěné a je nutné je v procesu nahradit. Proto jsme do linky vložili systém pro kontrolu čistoty a výměnu forem za čisté.
Výsledek
Výsledkem naší spolupráce se zákazníkem je aplikování dlouhodobých zkušeností s automatizací pekárenských provozů s využitím nových prvků pro zvýšení efektivity výrobního procesu. Linka je koncipována s dostatečnou rezervou pro budoucí růst produkce. Zároveň je linka sestavena tak, že v případě změny produkce dojde jen k dílčím modifikacím a linka bude v krátkém čase opět připravena ke svému hlavnímu účelu a to k výrobě chleba.
Benefity spolupráce
Kontaktujte nás
Máte dotazy nebo poptávku? Obraťte se na naše odborníky. Sídlo společnosti najdete v Liberci, projekty realizujeme po celém světě. Hovoříme česky, anglicky a německy.